Er Folhehelseinstituttet en fare for norske borgere?

I kategori: Leders hjørne, Nyheter

01/02/2013

VaksineDet ble advart fra mange hold mot svineinfluensa-vaksinen når hysteriet var som verst for noen år siden. Folkehelseinstituttet avfeiet enhver kritikk. Selv ble jeg av noen leger beskyldt for en morder, da jeg absolutt ikke ville vaksinere hverken meg selv eller mine egne barn. Jeg er veldig glad jeg ikke gjorde det, når jeg ser hva det førte til for mange i ettertid. Nedenfor gjengis hva folkehelseinstituttet svarte på noe av kritikken.

 

“Guillain-Barrè syndrom (GBS) er en sjelden tilstand der de som rammes opplever og brått bli svak i beina, en svakhet som etterhvert kan krype oppover i kroppen og utvikle seg til lammelser. I verste fall kan også pustemuskulaturen lammes, skriver Pasienthåndboka. Les mer om folk som har fått bivirkninger her

 

Bakgrunnen for de britiske myndighetenes frykt er bruken av vaksine mot svineinfluensa i 1976 i USA som førte til 25 dødsfall – mens bare en person døde av svineinfluensa. 500 personer ble alvorlig syke av vaksinen.

 

Vaksinasjonsprogrammet ble stoppet etter ti uker, og myndighetene måtte betale flere millioner dollar i erstatning til de omkomnes familier.

 

– Kjent tilfelle

 

Nøkleby forteller at tilfellet fra 1976 er svært godt kjent, og at også norske myndigheter har vurdert dette alvorlig. Men vaksinen som brukes i dag er ikke lik den som ble brukt i 1976. I tillegg mener Nøkleby at det er svært stor sannsynlighet for at vaksinen som ble brukt i 1976 var forurenset – noe det ifølge Nøkleby er svært liten sannsynlighet for at dagens vaksine er.

 

– Risikoen for å få GBS etter vaksinasjon i dag er liten. I dag er eggene man bruker til å dyrke vaksinen mye bedre kontrollert, sier Nøkleby.

 

Hun mener risikoen for å bli kraftig angrepet av svineinfluensa er større enn risikoen for å utvikle GBS som følge av vaksinasjonen.

 

I Storbritannia bruker de vaksiner fra flere forskjellige selskaper, mens vi i Norge kun har bestilt vaksine fra vaksineprodusenten GlaxoSmithKline. Ifølge Nøkleby bruker også britene denne.”

 

Jeg undres på hvordan de har et idag alle de som skapte hysteriet, og spesielt de i Folkehelseinstituttet som virkelig tvang 500000 norske barn til å ta vaksinen. Det er ikke rart folk ble redde, men i vår tid kan man ikke la seg lede av de såkalt helse-ekspertene, for de vet svært lite om det de uttaler seg om, og de ser aldri ut til å lære av sine feil. Nå er det bare å vaksinere igjen, for nå har det virkelig kommet en vaksine, som overhodet ikke har noen bivirkninger., kan de finne på å uttale.  Det samme sa de for tre år siden, ti år siden og tyve år siden og altså i 1976, som sitatet ovenfor er hentet fra.

 

Har folk fra Folkehelseinstituttet uten videre rett til å påføre en hel nasjon sykdommer? Det ser slik ut, for de har vel aldri blitt konfrontert med dette i offentligheten.

 

Hans Flaaten

 

Andre nyheter