Upside down, downside up

I kategori: Hans Flaatens petiter

26/09/2011

Jeg hørte i går en sang av Diana Ross, hvor hun synger “upside down, downside up, downside up, upside down”, noe mer husker jeg ikke av selve teksten. Jeg er heller ikke så stiv i engelsk. Jeg har hørt den sangen hundrevis av ganger før, men har aldri fått med meg annet enn oppsiden ned, nedsiden opp.

Etter å ha lest om et fangeopprør på Ilseng, surrer denne sangen inne i mitt indre dagen lang. “Upside down, downside up” og jeg lurer på hvorfor. Jeg tror jeg har funnet det ut nå. Hvis jeg tolker Diana Ross riktig handler vel sangen om at ting har blitt satt på hodet. Alt er omvendt av hva det var. Det er her jeg kommer tilbake til fangestreiken på Ilseng. Fangeopprør er noe vi forbinder med fengsler i Sør-Amerika, hvor det er 20 mennesker på hver celle, og kost og sanitære forhold er totalt uakseptable.

I Norge streiker man i fengslene. Det skal vel sies at fengsler og frihetsberøvelse vel antakeligvis ikke kan være så veldig oppbyggende, men det er i hvert fall slik at har man gjort noe galt, så må man altså i fengsel.
Fangene på Ilseng har vedtatt å kaste fengselsledelsen på deres soningsplass. Ved demokratisk lovlig avstemning ønsker altså fangene ledelsen fjernet. Jeg har ikke fått klarhet i om de også ønsker alle fengselsbetjentene fjernet. De streiket, og nektet å gå på jobb en dag. De holdt seg altså på cellene i protest mot ledelsen, istedenfor å være på jobb og snekre paller. Moralen må da altså være, at hvis ikke dere behandler oss ordentlig sperrer vi oss inne på cella. Jeg personlig hadde ikke overlevd en dag på en celle, så jeg er veldig redd for å komme i fengsel. Derfor gjør jeg jo heller aldri noe galt. Jeg våger ikke engang å ta med den lovlige kvoten, når jeg kommer fra utlandet i frykt for å bli tatt.
Men at man velger å streike inne på cella, må vel antakeligvis bety at det er litt mer komfortabelt enn i tyrkiske og saudiarabiske fengsler. Det er så populært at man skal ta ansvar for egen læring for tiden. Internkontroll er innført på de fleste arbeidsplasser. Alle skal passe på seg selv, og ta ansvar for seg selv og sine egne liv, sine egne brannvarslere, sine egne huskestativ og sin egen kjøkkenbenk. Man må kontrollere at alt er etter forskriftene, eller så kommer de fra departementene og tar deg.

Selv har vi en sklie i barnehaven som er sydvendt. Det er helt forbudt. På den kan barn svi rumpene sine. Dette passer de på i departementene. Det hjelper ikke om det er trær over sklien, slik at det aldri kommer en solstråle på den. Nei, herrene i departementet har sagt at barna kan svi seg, og få opptil tredjegrads forbrenning, så da er det vel slik. Man skal ikke si imot mennene fra departementer og skolekontorer, for da kan de ta fra deg statstøtten.

“Upside down, downside up” Alle skriker opp om steinkastende hettebekledde mennesker, som knuste vinduer i Göteborg. Det er jo kanskje ikke så hyggelig for de styrende maktmennesker å ikke få spise sin gallamiddag i fare for å få en stein midt i sin russiske kaviar, eller en molotovcocktail midt i drinken. Det må da være en demokratisk rett at ledere sitter og lager udemokratiske regler og lover for menneskeheten, som umyndiggjør enkeltindividet mer og mer. At de samme halvgamle menneske for noen år tilbake satt innenfor sine bevoktede murer, og bestemte at de skulle knuse alt, ikke bare vinduer, i Jugoslavia, var det nesten ingen som sa noe til. Det kan se ut som ruteknusing i Göteborg er en alvorligere forbrytelse enn å ødelegge et helt land, og drive et helt folk på flukt. De som overfalt Jugoslavia jakter fremdeles på det de kaller de store krigsforbryterne. Hvis det går som på Ilseng kan vi risikere at alle Nato-ledere blir hentet av mafiaen i Jugoslavia og transportert til domstolen i Haag. Det kunne kanskje vært en ide.

Andre nyheter