Tannleger og prostituerte

I kategori: Hans Flaatens petiter

26/09/2011

Det er rørende å se at tannlege og stortingsrepresentant Øystein Hedstrøm betaler bompenger for folk i Askim. Frp-aksjonen ved den mest forhatte bomstasjonen i Østfold var ifølge tannlegen ikke et forsøk på å fiske stemmer, bare en vanlig aksjon.

Det som er ennå mer rørende eller helt patetisk, er at det blir gjort et nummer ut av det fra myndighetenes side. Ifølge lærde personer i statsvitenskap og jus er aksjonen å betrakte som korrupsjon. Jeg forbinder korrupsjon med noe helt annet at en naiv sjel fra Østfold betaler bompenger for 200 bilister. Med 15 kroner pr. bil , blir dette altså et astronomisk beløp på 3000 kroner. Om han har tatt pengene fra egen lomme eller kassa til partiet spiller ingen rolle for meg. Vel er det små forhold i Norge, men å kalle dette for korrupsjon er vel å trekke det litt langt.

Når folk høyt opp i EU-systemet forsyner seg med titallsmillioner til prosjekter som aldri har eksistert, og alle på tilstøtende kontorer har fått litt for å holde kjeft, eller når regjeringsmedlemmer har fått feite kontoer i Sveits, for å skaffe noen våpenfirmaer kontrakter med staten, da er jeg med. I vårt edle demokrati derimot, hvor det ikke finnes hverken løgn eller fanteri, må da politikere få lov til å dele ut grillpølser, gensere, sjokolade, lakris, seigmenn og penger til bomstasjoner.
Nå når valget nærmer seg er alle politikere gavmilde. Ikke bare deler de ut seigmenn og lakris, de underholder oss også på alle radiostasjoner og TV-kanaler. De skriker til hverandre og beskylder hverandre for løgn, men alt er i en gemyttlig tone. Alt er egentlig bare på tull. Det gir de klart utrykk for. Og de er ikke sinte på hverandre. Det kan jeg garantere, for jeg har vært i kafeteriaen på tinget nok ganger til å ha sett dem sitte å kose seg med hverandre. Det man tror er de største fiendene sitter som gode arbeidskollegaer og gode venner på jobben sin og slurper i seg sin subsidierte kaffe og rekesmørbrød.

De har lunsjet sammen i kanskje tyve år, og da har man jo på en måte kommet nær hverandre. Kanskje en har spurt hvordan det går med kona, om hun har blitt frisk. Kanskje noen har spurt en annen om alt står bra til med barna, og slik blir man jo venner. Kanskje man er skjønt enige om at rekesmørbrødet er bedre enn roastbiffen. Da spiller det liten rolle om man er uenig i forsvar og EU-spørsmålet. Man avgir sine stemmer i stortingssalen og går opp i kafeteriaen og spiser videre. Det finnes ikke så mange som mener noe lengre.

I de store duellene derimot, som driver over landet vårt nå for tiden, da gjelder det å løfte fanen, men det ser ut til at de fleste er for veike til å få den opp. Det er så kjedelig å se på Pettersen og Jens. Det er så trist, men det er frivillig.
Høyre vil altså gi oss 400 kroner i skattelette pr. år. Det er ikke mye, men vår alles Jens hyler og skriker om disse skattelettene. Skal det bli 400 kroner i skattelettelse, får ikke de syke mat med Høyres opplegg. Før lunsj er de ferdige. Dette er en rasering av velferdstaten.

For noen dager siden kom meldingen om at Petroleumsfondet har passert 500 milliarder kroner. Dette skulle selv med forsiktige forvaltere i Norges Bank, gi 30-40 milliarder kroner i avkastning i år. Da må vil vel anta at 400 kroner i skattelette ikke betyr den store trusselen mot noen. Jeg tror heller ikke at tannlege Hedstrøms subsidiering av bilister gjennom bomringen i Mysen er den store trusselen.

P.S. En nær, men perifer venn av meg ringte og spurte om jeg virkelig mente at det er helt i orden at politikere står og betaler bompenger for folk. I EU-systemet, i Nato, i FN og i OL har det blitt betalt for prostituerte for alle høytstående politikere og andre viktige menn, så hvorfor skal ikke en tannlegepolitiker få betale litt for helt vanlige prostituerte mennesker, svarte jeg.

Andre nyheter