Sandaler og dress og gullgutten fra Molde

I kategori: Hans Flaatens petiter

26/09/2011

Nå sprader også Kjell Inge Røkke rundt i dress og slips, barbent i sandaler og har kjøpt Kværner gjennom sitt selskap Aker Maritime. Nå hevder noen at Røkke virker harry med sandaler, men det er vel bare Norge at vi misliker menn uten strømper. Det er forsåvidt greit for Ola at man ikke har strømper, men da må man i alle fall bruke tresko, badesko eller tøfler. Absolutt ikke sandaler med rem over vristen. Jeg for min del synes nå det urettferdig å hevde at Røkke er harry på grunnlag av bare føtter. Sandaler og dress er italiensk eleganse i ypperste klasse. Konsernsjef Heyerdahl i Orkla går i dress og joggesko. Det er akseptert. Det er liksom litt mer folkelig det. I tillegg bruker han lusekofte og kjører 2CV. Jeg holder en knapp på at joggesko er litt mer uestetisk enn sandaler. De to direktørene har bare en ting felles. Det er ikke et eneste menneske som vet hva de driver med. De holder kortene tett inn til brystet, og er tause helt til de har lurt alle. Taushet er gull, heter det, og slik blir altså gullgutter til. Man kan vel heller ikke hevde at det er harry å slå sultanen av Brunei i et båtrace rundt Tromøya. Selv hevder Røkke at han er toppidrettsmann, og gjentar han det mange nok ganger, så er nok det norske folk enige, ihvertfall de som jobber i Kværner og Aker Maritime. Amerika har kommet til Norge for lenge siden. Jetsettet i Norge kan man telle på to hender. De har sin lille arena, med noen håndfulle ensomme mennesker. Jeg tror ihvertfall at de er ensomme. Livet rundt gullkalven blir ofte tomt. Det blir slitsomt også, for pressefolk løper jo etter dem, og skriver uinteressant nyhetsstoff. Avisen Dagens Næringsliv har vært slemme med Kjell Inge, så nå for tiden nekter han å snakke med dem.

Det var i Arendal nylig at Kjell Inge ifølge Dagens Næringsliv uttalte følgende på en pressekonferanse: ” DET RASSHØLET DER (journalist fra Dagens Næringsliv) GJØR AT JEG IKKE VIL STILLE OPP PÅ PRESSEKONFERANSEN”. Du er en uetisk drittsekk, skrek Kjell Inge ifølge D.N. Alt dette skjedde altså i Pollen i Arendal, hvor det var 150.000 besøkende for å se på guttene. Det sier vel sitt. Røkke var ikledd racingdress uten sandaler. Det ville vel fortonet seg litt komisk. Den noe maskuline dressen passer liksom ikke sammen med sandaler. Når det gjelder journalister deler jeg Røkkes syn. Det er langt mellom journalister som kjemper for en god sak. Stort sett er de noen dri ——. Røkke er en sentral næringslivsleder, og er blant de som selvfølgelig gjør alt for nasjonens skyld. Å ikke skatte til fedrelandet er bare en av guttenes hobbyer. De har jo egentlig råd til det.

Kjell Inge har blitt så selvsentrert nå at han uttaler til VG at norske bedrifter ikke ble raidet og slaktet, før han kom hjem fra fisketuren sin i USA. Bare tull selvfølgelig. Egosentriske maktglade nykapitalister har raidet og slaktet norske bedrifter de siste 20 årene. Det finnes mennesker som alltid ønsker seg større sko enn sandaler, og de gir vel faen i om barna i Sibir går barbeinte i 30 kuldegrader.

Nå har Kjell Inge laget sitt eget register av alt som er skrevet om han. Han sier han vil dokumentere historien om seg selv, slik at historien om Moldes sønn IKKE BLIR FORFALSKET AV HISTORIEFORFATTERNE.

PS. En nær, men perifer venn av meg ringte meg og spurte meg om jeg ville arve et par sandaler. Jeg takket nei, og iførte meg mine helsesandaler fra Scholl og ringte aksjemegleren min og bestilte 1000 aksjer i Aker Maritime. Vel er jeg et moralsk og etisk menneske, men jeg er da alltids med på en opptur i Aker Maritime.

PS2. DENNE ARTIKKELEN BLIR ANTAGLIGVIS OGSÅ JOURNALFØRT AV EN AV RØKKES LAKEIER.

Andre nyheter