Rødgrønn allemannsrett, frihet og friskolen

I kategori: Hans Flaatens petiter

26/09/2011

Nå skal det bli nye tider i det ”Nye Norge”. Det har vært så hyggelig å se Jens med sine to velkledde damer. Alle ser litt nyforelskede ut. Jens er liksom litt stolt, Kristin Halvorsen ser ut som om hun blir kilt litt på følsomme steder. Hun ler og fniser, og gleder seg til å ta fatt på de store oppgavene. Aslaug Haga har blitt ”stylet” opp av profesjonelle og ønsker å fremstå som selvsikker, litt myndig og sjarmerende. Jeg, en liten ikke-velger fra Krossern i Moss blir likevel kvalm. Ikke det at jeg kan glede meg over at andre er forelsket, og at man har blitt litt oppstemt av å vinne et valg, og fått et regjeringsskifte.

Jeg tåler til og med at voksne folk blir fnisete, men jeg blir kvalm når jeg tenker på at disse menneskene ønsker mer ensretting og kontroll og at staten skal være alles mor og far. Jeg fryder meg og gremmes av Jens Statsminister, når han rusler i strandkanten på Bygdøy med Kristin i den ene armen og Aslaug i den andre. De har vært og shoppet strandtomt, så alle vi fattige, folket skal få bade fritt på de tidligere rikes enemerker, nemlig Bygdøy, selve inkarnasjonen av den blaserte overklasse. Dette er et betydelig steg i riktig retning, sier Jens. Vi må ha frihet til å ferdes og bade og kose oss hvor vi vil. Det er for Jens veldig viktig å bruke ordet betydelig. Hvis man legger merke til det blir det etter hvert litt komisk. Jens har antakeligvis vært på et kurs og lært det, for nå hører jeg flere og flere av politikerne bruke dette ordet. Det er liksom som om dette ordet skal forsterke seriøsiteten i det sludderet politikere babler om. Det jeg lurer på er om vi skal begrense oss til å bade på de rikes områder. Er det noen selvfølgelighet at epletrærne deres skal få stå i fred. Kunne det ikke vært hyggelig å ha meg seg litt frisk frukt ned i strandkanten? Kan ikke barna mine få spille fotball i haven deres? Hvorfor skal min fotballglade sønn forvises til stranda, når det finne mange mål med grønne gressplener på Bygdøy. Hvorfor skal noen bare ha en balkong i Oslogryta, mens andre har titallsmål med grønne fotballbaner? Skal vi ikke dele? Skal vi ikke være solidariske? Hvorfor skal ikke jeg kunne sitte på verandaen til en skipsreder på Bygdøy og nyte min kaffe?

Jeg synes det er litt svakt av Jens og bare ta en liten strandeiendom, men han er jo tross alt oppvokst på beste vestkant og har sikkert mange venner der ute. Da kan det jo bli litt vanskelig. Et er sikkert. Det første Ap. og SV skal når makten tas over er å fjerne den nye friskoleloven. Rudolf Steinerskolene er fredet. Norge har ifølge våre nye statsmenn verdens beste skole. Litt minus er det jo selvfølgelig at norske barn verken kan skrive eller regne som tidligere, men pytt sann. Elevene kan mye om sosialt samspill, sosiale nettverk, empati, evaluering, solidaritet og demokrati. Hva gjør det vel om de er historieløse og kunnskapsløse da. Jeg håper at Jens får viljen sin, ellers kanskje han blir BETYDELIG skuffet.
Det er litt rart å tenke på at Jens gikk på Rudolf Steinerskolen på Hovseter. Mange av barna til høytstående Ap-politikere gikk der. Jens ble spurt om sin skolegang på Steinerskolen i en avis. Jeg har bare gode minner fra den skolen, og gledet meg BETYDELIG til hver eneste dag, svarte han. Kanskje ikke så rart at Jens passer på at Steinerskolene skal få lov å eksistere.

PS. En nær, men perifer venn av meg ringte og spurte hvorfor jeg ikke ønsker en ny regjering velkommen. Jeg svarte at jeg er livredd for at menneskene vender de nyforelskede ryggen, bare renta går opp et par prosent. Folket ser i lommeboka si, og da er det duket for Carl Ivar ved neste valg. Hva var det jeg sa sier Carl Ivar. Amen!

Andre nyheter