Nå kommer vi og tar deg Slobo!

I kategori: Hans Flaatens petiter

26/09/2011

Nå skal moralens voktere statuere et eksempel. De skal nedverdige et menneske, og vise for all verden, at slike som Slobodan Milosevic vil vi ikke ha her på jorden. Mennesker som plager andre, og blander seg inn i andres saker, det vil ikke de frie demokratier finne seg i. Et sted går grensen. Dette er en fin anledning for de middelaldrende herrene i Europa og USA til å avlede menneskers tanker bort fra globaliseringstrusselen og andre uetiske, amoralske handlinger som disse herrer utfører i frihetens navn uten blygsel. Herrene med de etisk høytstående tanker vil nå renske samfunnet for mennesker som rensker bort etniske minoriteter. Denne Slobodan har etter sigende jaget mange tusen på flukt, fått unge menn til å kaste granater på andre unge menn og sikkert gjort mye annet galt også. Det er ikke det at jeg vil forvare Slobodans overgrep mot forskjellige mennesker, men det som jeg synes er litt rart er at det alltid er den tapende i en krig, som er den store forbryteren. Eller som min kloke mor ville sagt: ”Det er de, som skriver historien, som lager helter og kjeltringer”

Det ser ut som om folka i Haag tror at det er bare slemme gutter fra Milosevics styre som skyter på andre, og voldtar kvinnene og barna når de har skutt alle mennene. Vestens ledere ser ut til å ha glemt mye av sin historie, eller fortrengt noe av sin historie. Jeg minnes en krig i Vietnam for noen tiår tilbake. Jeg vet ikke hvor mange millioner mennesker som amerikanske tenåringer drepte, og hvor mange amerikanske ungdommer som ble drept, men så vidt meg bekjent, hørte jeg aldri at hverken Eisenhower, Kennedy eller Nixon var på vei til Haag med helikopter, som i et skurkedrama fra amerikanske B-filmer.

Jeg for min del synes hele arrestasjonen er patetisk. Det er noen som gjør seg til overdommere og politi i verdenssamfunnet, og det er vel betegnende at de som gjør det, utvilsomt er de som har mest blod på hendene, de som har herjet mest rundt i verden opp gjennom historien. Jeg synes det egentlig er totalt meningsløst og amoralsk, men i den krisefylte situasjonen som USA og Europa står i, er det viktig å villede den vanlige mann i gata ennå mer, og lage store propagandamediedekninger og selvfølgelig skape en subjektiv fremstilling av tilfellet Slobo. Sett at land som var blitt overfalt av ”forsvarspakten” Nato (og det er etterhvert opptil flere) hadde fått tak i en vestlig statsleder, og stilt han til doms for hans ugjerninger, da hadde verdensamfunnet ledet av USA skreket opp om brudd på menneskerettene. Når det gjelder andre derimot er alt ”helt all right” som Odd Børresen sier. Det tragikomiske er at det stort sett er amerikanere som står i spissen for slike hekseprosesser.

Natos bombing av Jugoslavia førte til de største flyktningstrømmer Europa kanskje noensinne har opplevd. Har forholdene blitt bedre i denne regionen eller har alt bare blitt verre? Jeg leste forleden at Amerika, stikk i strid med alle vedtak under Balkan-konflikten, leverte våpen til muslimene, slik at krigen varte mye lengre enn nødvendig. Amerikanerne forsøkte selvfølgelig å skjule alle våpenleveransene for sine Nato-allierte, og CIA var i topp beredskap, men noen ærlige mennesker i NATO avslørte det hele, før amerikanerne rakk å likvidere dem til taushet. Det er edelt å være amerikansk. Det er edelt å tilhøre Nato. Det er edelt og være norsk i disse dager. Nå har vi tatt den store skurken, og han bor på en vanlig fengselscelle i sin gråe dress. Det er egentlig litt rart at de ikke har ikledd han en slik oransje russedress som de amerikanske fangene går i. Da hadde farsen vært komplett.

Norge har bare vært i krig en gang siden 2. Verdenskrig og det var med Bondevik-regjeringen. Ifølge den norske regjering var vi ikke i krig, bare med på en begrenset aksjon. Tidligere tok jeg toget til Grekenland hver sommer. Vel var det langt, men reisen gjennom Jugoslavia var flott med solsikkeåkrer mil etter mil. Det var derimot ikke en eneste skinne igjen etter de alliertes bombing. Mennesker, planter og dyr, maskiner og fabrikker, og alt annet ble bombet sønder og sammen. Det skulle visst koste noe slik som 273 milliarder og bygge hele landet opp igjen, og det er vesten som skal betale oppbyggingen. Forstå det den som vil. Sønnen min på 3 ropte en dag og sa at katta dro han etter seg i halen, men for vi som så på, så det absolutt ut som om det var han som dro katta i halen, og katta som prøvde å komme seg unna.
Jeg synes det er helt greit at treåringer prøver seg på en løgn. Langt verre er det når seriøse politikere lyver uhemmet, og media følger etter som en dårlig kloning.
PS. En nær, men perifer venn av meg ringte og spurte om det ikke er bra at ingen, selv generaler og presidenter, lenger kan føle seg trygge, hvis de gjør noe galt i verden. I amerikanske fengsler sitter det innesperret 2 millioner fanger, mange av dem dødsdømt, svarte jeg. Det ser ikke ut til at dødsdom virker så veldig avskrekkende. Jeg tror i min naivitet at selv om de klarer å få Slobo dømt, så kan det hende at det er noen i fremtiden som ikke oppfører seg slik som pappa Nato og mamma USA vil. Persia var en gang en stormakt. Romerne vant verdensherredømme. Idag er det USA og deres allierte som regjerer, men verden er i forvandling, og ingen aner hvem som regjerer i fremtiden.

Andre nyheter