Kugalskap, eller vanlig menneskegalskap?

I kategori: Hans Flaatens petiter

26/09/2011

Tidligere stortingsrepresentant Guttorm Hansen svarte en gang på spørsmålet om politikerne nå var blitt dummere enn før. Han hadde et meget godt svar. ”Jeg tror nok dumskapen er relativt konstant også blant politikere, men remediene til å spre dumskapen med, er blitt så mye bedre.”

Tross dette er det mange ansvarlige politikere og andre i maktposisjoner som stadig avkrefter at det skulle være noen som helst fare for kugalskap, munn og klovsyke eller andre livstruende sykdommer, som skyldes menneskenes rovdrift på levende dyr. Makten er altfor redde for de store landbruksorganisasjonene til at de kan gå ut å blottlegge disses uetiske og umoralske omgang med levende dyr. Vi nordmenn har en veldig sterk oppfatning av at vi behandler alle og enhver mye bedre enn alle andre europeiske land. Vi er ikke som belgiere som produserer ekle hormonokser eller griser som ikke er i stand til å stå på sine egne ben.

Her i kongeriket Norge kan vi være sikre på at alt kjøtt er friskmeldt. Her følger som eksempel en liten smakebit på hva forbrukerne som er opptatt av storfekjøtt er testet eller ikke, skal forholde seg til.

– Storfekjøtt med norsk opprinnelse produsert før 1/1-01 er ikke testet.
– Storfekjøtt med opprinnelse i Norge produsert etter 1/1 er ikke testet dersom dyret er under 30 mnd. ved slakting.
– Kjøtt som nå importeres fra EU/EØS –land fra dyr under 30 mnd. vil ikke være testet.
– Storfekjøtt fra andre land enn EU som for eksempel Argentina og Brasil er ikke testet uansett alder på dyr ved slakting.

Av disse retningslinjene skjønner du jo at du helt trygt kan gasse i deg alt det storfekjøtt du bare orker. Her i Annerledeslandet finnes ingen sykdom, det har aldri vært noen sykdom, og det vil aldri bli noe sykdom.

Sverige stiller i en helt spesiell klasse i EU-SYSTEMET. Svenskene har fått en spesialordning og skal bare teste et par tusen dyr i året. Svenske myndigheter med Göran Persson i spissen mener det er helt trygt for svenskene å spise svensk storfekjøtt utestet. Derimot har EU med den samme Persson i spissen sagt at utestet svensk storfekjøtt ikke kan selges i andre EU/EØS-land fordi det er risikabelt for EU- borgere???

Jeg synes i hvert fall det er storsindig at tyske kjøttprodusenter nå eksporterer alt det kjøttet, som de ikke har lov til å selge i Europa, til sultne barn i Nord-Korea. Det jeg synes er litt rart er at vestens beboere tror de kan gjøre hva de vil, uten at det får alvorlige boomerang-effekter. I Japan er de mer dyrevennlige enn oss her i Vest-Europa. Der har de nå funnet opp en anordning som gjør at pus ikke brenner seg hver gang matmor serverer den varm mat. Ved hjelp av en liten pumpeanordning spres kald luft utover måltidet. Et lite problem er åpenbart for de fleste: Katters hjerne er omtrent på størrelse med en middels drue. Katter vil jo ikke dresseres, og gir deg kun hånende ”hva-er-det-du-driver-med-blikk” dersom den skal lære at gardinene ikke er til å klatre i eller at planter ikke skal spises. Et annet og kanskje bedre tips, er å ikke varme maten til musejegeren.

PS. En nær, men perifer venn av meg ringte meg forleden og spurte om jeg skulle være med til Strømstad. De hadde veldig billig, veldig billig kjøtt der nå, sa han. Jeg dro litt på det, hvorpå han forsatte. Du spiser vel bare ishavsrøye du, sa han.
Nei jeg har sluttet med det, etter at jeg fikk vite at ishavsrøye er produsert i antibiotikabefengte fiskesteng i Lofoten, svarte jeg.

PS2. Det er ikke lett å vite hva man skal spise lenger. Men som han svarte han som ble intervjuet på Svinesund, da han spurte om han ikke var redd for munn- og klovsyke. Får jeg det så får jeg det, sa han. Jeg hørte det på Dagsnytt.

Andre nyheter