Kongehuset

I kategori: Hans Flaatens petiter

26/09/2011

Det har vært stille noen dager omkring Mette Marit og vår alles elskede kronprins Haakon. Det er for tiden Carl Ivar Hagen som får det meste av vår oppmerksomhet. Media har altså lagt Mette Marit litt på is og innvilget Haakon Magnus en fortjent pustepause.

Jeg benytter derfor anledningen til å rippe opp i det hele. Det jeg har gått og tenkt på de siste ukene er hvor Mette Marits sønn Marius er på 17. mai, hvis hun blir dronning og han prins. Mette Marit er jo alenemor, og Marius besøker vel sin far regelmessig, og de fleste slike barn er jo annenhver høytid hos far eller mor. Den ene 17. mai kan man altså se prins Marius høyt oppe på balkongen over de jublende barna. Den neste 17. mai må han nøye seg med å stå nede sammen med allmuen, og vinke opp til dronningmoren.

Dette har jeg altså gått og tenkt på, for jeg synes dette egentlig er en meget alvorlig sak, som Nasse Nøff sier. Jeg tror at dette eksempelet belyser noe alvorlig, og viser hvilken tid vi lever i. Vi er etterhvert alle moderne mennesker. Det er ingen forskjell lenger på Jørgen Hattemaker og Kong Salomon. Mange har blitt stilt spørsmålet om de synes kjærligheten skal telle mest i kronprinsens valg av ledsager. Til min forbauselse var det noen av de spurte som var usikre på hva de skulle svare. Finnes det egentlig noen prinsesser i Europa, eller for den saks skyld Afrika eller Asia, mellom 30 og 60 år, som vil være med Haakon Magnus på Quartsfestivalen hvert eneste år? Jeg ber om ikke å bli misforstått, for av Haakon Magnus lyser det menneskelighet. Han er et usedvanlig klokt og flott menneske.

Den kongelig pomp og prakt ble avsluttet med kong Olav. Det pill råtne engelske kongehus er en åpenbaring på en foreldet form, og ramler snart sammen som et korthus. Harald valgte Sonja og Haakon Mette Marit, og det er utmerket. Det trengs nytt blod i det europeiske kongehus. De fleste kjenner vel til at inngifte har vært praksis i det europeiske kongehus. De fleste har giftet seg med sine slektninger, og dette har skapt store problemer. Det blåe blodet har blitt blåere og blåere og fremskaffet sinnssyke og idioter.Tenk på solkongen Ludvig den 14. og den despotiske Henrik den 8. En gjeng med gærninger har styrt Europa i hundrevis av år, så desto mer friskt allmueblod som kan tilflyte de kongelige, jo bedre. Jeg synes synd på Haakon Magnus, og kanskje han gjør klokt i å overlate tronen til Martha Louise. Hun kan prøve å få Kjell Inge Røkke på kroken. Da er kongehuset sikret, og kongens slott i trygge hender.

PS. En nær, men perifer venn av meg ringte og spurte meg om hvorfor jeg ikke kunne tenke meg at Rimi-Hagen kunne bli vår kommende konge. Jeg svarte at han allerede har beilet til kronprinsessen i flere år. Han har til og med gitt henne en hest til 8 millioner uten å få snøret i bånn.

Andre nyheter