Kokosnøtter

I kategori: Hans Flaatens petiter

26/09/2011

Siste nytt på motefronten for kvinner er BH-er som ved hjelp av en luftpumpe gir inntrykk av at brystpartiet er større enn det det egentlig er. Dette må vel kalles for et litt uredelig spill, men det som er helt sikkert, er at kroppen etterhvert betyr mer og mer. Sjel og ånd derimot ser ut til i første omgang å tape kampen mot den fikserte kroppskultur. Alt skal være stort, og det som skjuler alt det store, skal være veldig lite.

Jeg hørte på radioen forleden at vi i Norge er på Europatoppen når det gjelder kjøp av den såkalte G-streng trusa. Dette er en truse uten bakdel så og si. Bakdelen består bare av en streng som skjuler seg helt inne i rumpesprekken. Fordelen med dette er etter sigende at ingen kan se trusekanten din gjennom den tettsittende buksa. Damen som ble intervjuet på Nitimen syntes det var ekkelt å tenke på at noen så trusekanten hennes. Hvis det er for å tekkes mannen at kvinner ikke ønsker å vise trusekanten sin, tror jeg muligens de har feilberegnet sitt publikum. Jeg skjemmes absolutt ikke av å se en trusekant eller to gjennom buksen. Tvert imot en liten trusekant kan sette fantasien i gang. Den unge piken, som ble intervjuet i trusebutikken, forklarte at hvis hun hadde kjæreste, trengte hun ikke å gå med G-streng. Han tålte å se trusekanten. Jeg er så glad at jeg ikke trenger å tenke på slike ting, og at jeg bare kan ta på meg badebuksa å hoppe ut i verdens flotteste svømmebasseng her i Seljord hvor jeg for tiden lever. Med stearinlys, musikk av Bach, og nydelige store abstrakte malerier på veggene, svømmer jeg som en fisk i middelhavet. Dette er det gode liv. Det koster 30 kroner. Det samme som en G-strengtruse av simpleste kvalitet.

I en større amerikansk undersøkelse ble menn spurt om de ønsket å være 158 cm høy med en penis på 34,7 cm eller 186 cm med en på 7,4 cm. Til min forskrekkelse valgt 64% å være kortvokste. Selv er jeg 170 cm på strømpelesten og kunne mange ganger tenkt meg å være noen centimeter høyere. Men altså 64% kunne tenke seg å bli minimennesker bare organet for neden var overdimensjonert. Det er rått, og jeg skjemmes litt av mine mannlige artsfrender. Dette sier mye om vår sex-fikserte tid. Og det som er så underlig er at desto mer vi kler av oss, og desto mer fiksering på sex, jo mer impotente blir vi.

Hvorfor er det vanskeligere å forestille seg en splitter naken innfødt kvinne fra en primitivt folkeslag, enn en moderne kvinne? Den første er langt mer naken, hun er naken i en slags absolutt forstand. Både på Tahiti og Marquesas var det umulig for maleren Gauguin å skaffe akt-modeller. Kvinnene tok ikke av seg lendeklede uten grunn. Blant all nesten-nakenheten og den sterke seksuallysten hos polynesierne møtte Gauguin en mur av tildekkethet. Polinesierne anså det til og med som skam å vise seg utildekket for sitt eget kjønn. Det var tabu. Et lendeklede knyttet sammen deres tro og mytologi, og holdt hellig i hevd ritene. Og kjønnsliv var et rituale, noe hellig. Sex var ingen forbruksvare.

Her i vår vestlige kultur er vi etter hvert helt nakne og helt påkledd på samme tid. Mye dreier seg om sex og sex-fremkallende eliksirer, det være seg flytende eliksirer eller små truser. Sexus har fått mye makt. Eros derimot kommer mer og mer i bakgrunnen.

Jeg leste en filmanmeldelse i en dagsavis forleden, som sier mye om vår tid. Det sto følgende å lese: ”Fyttegrisen. Filmen hadde ingenting å by på for å holde meg våken. Kun drama uten dramatikk. Pupper uten sex. Slutt uten forløsning” Det var altså for lite som skjedde. Mediene har etterhvert blitt nullenes arena. I TV og radio boltrer nullene seg totalt åndeløse uten skam og sex-appeal.

I Colombia er det litt mer action har jeg på følelsen. Der trenger du ikke gå på kino for å få litt spenning. Der finnes en lov som tillater at en mann kan skyte kona (og elskeren) hvis han oppdager dem i sengen. Den samme loven gjelder i Uruguay, men der må handlingen utføres umiddelbart etter at han oppdager det.

PS. En nær, men perifer venn av meg og spurte om ikke det er fint at man har blitt åpnere når det gjelder seksuelle spørsmål. Hvis man åpner og åpner, og ingenting er skjult i mennesket, er vi ikke lengre mennesker, svarte jeg.

Andre nyheter