Karita is back

I kategori: Hans Flaatens petiter

26/09/2011

Det kan se ut til at Jens og de rødgrønne har snublet litt i likestillingskampen. Til tross for at Ap har et landstyrevedtak om at det skal være 50 prosent kvinner i alle politiske fora, er det utnevnt fire mannlige og en kvinnelig statssekretær på Jens sitt kontor. Hos Kristin Halvorsen er det fire mannlige statssekretærer og ingen kvinner. I finanskomiteen er det blitt to kvinner og seksten menn, i næringskomiteen tre kvinner og elleve menn. Det er ikke alt som er like lett i praksis. Det viktigste er å lage vedtak. Å følge det opp i praksis er ikke så farlig.

”Kjønnfordelingen i regjeringen er ni til ti, jevnere kan det ikke bli,” uttaler Jens Stoltenberg. Dette er pinlig, sier Irmelin Drake, siviløkonom og forsker i Leadership/women. En ting er sikkert Jens. Pass deg for slike. Jeg tror ikke du skal spøke med forskere i Leadership/woman. Jeg for min del har aldri hørt om dem før, men det høres absolutt skummelt ut. Bare forsker i leadership er nok for meg. Karita Bekkemellom, vår nye minister, virker nyforelsket og lykkelig, men er indignert og uttalte allerede på regjeringens første dag skuffelse over at det ikke ble kvinneflertall. Bekkemellom er søt og sympatisk, litt småfrekk i antrekket, og spiller for tiden mye på sin kvinnelighet med kjoler og gensere, slik at du kan ane hennes ikke altfor store bryster. Bare en liten flik av brystene hennes skal vi få ta del i, bare for å pirre oss litt, kan det se ut til.
Nå skal Norge bli flinkere, klokere og dyktigere. Nå skal det virkelig bli likestilling. Ikke bare styrene i næringslivet skal vi ha økt kvinnerepresentasjon. Med nytt Arbeiderpartistyre i Norge skal alle organer, alle komiteer, alle lag, ja, alle sammenstimlinger ha likevekt av kvinner og menn. I forrige uke kunne jeg lese at foreløpig var bare andelen kvinner i offentlige organer bare var på 40,67%. Denne uken derimot var tallet 41,04%. Prognosen for neste uke var helt oppe i 42,3% i Dagsavisen, mens målingene i VG var tilbake på 38,79%. Kvinnene i Arbeiderpartiet raste over at Jens hadde tatt med flere menn enn kvinner fra egne rekker inn i regjeringen. Dette er forferdelig. Jordskjelv i Pakistan, orkaner og fuglevirus er småting i forhold til dette. Jeg tenker at stort sett er vel menn litt kortere i pappen enn kvinner. Jens også, men jeg tror ikke han ville noen noe vondt. Jens har en god vilje. Han prøvde vel å se en helhet, noe som egentlig er forbeholdt kvinner. Menn har dessverre stort sett forlatt Gud, og derved også evnen til å tenke helhetlig. Jens derimot gjorde sitt beste.
Mitt problem derimot er at jeg snart ikke lenger vet forskjellen på kvinner og menn. Nei, ikke misforstå, jeg er en klar heterofil, og elsker min kone. Det jeg ikke klarer helt er å sortere hvilke kvinner som er kvinner og hvilke menn som er menn. Blant politikere er det nesten umulig. De fleste kvinnene har tatt på seg altfor mye mannekjøtt, og mannepolitikerne har blitt altfor mye kvinne, uten truse og BH selvfølgelig. Jeg så at likestillingsministerens statssekretær Herr Dotterud, tror jeg han het, uttalte at han virkelig skulle gjøre noe med saken. Nå skulle det bli likhet koste hva det koste vil, sa Herr Dotterud eller Dotteberg. Det er ikke mange mannehormoner overvekt for at vi er en mann, og det er ikke mange kvinnehormoner som rettferdiggjør at du er en dame. Vi er vel alle plassert et sted mellom den verste mannemann og det mest pusete dådyr av et hunnkjønn. Tenk om det i alle styrene i alle komiteene blir sittende 50% pusete dådyr og 50% kvinnelige menn, eller enda verre 50% mannemenn og 50% mannlige kvinner. Da løper jeg, eller for å være helt ærlig: Jeg har allerede løpt. Løpt fra komiteene, løpt fra styrene, stormet fra det politiske liv, inn i min verden, som er mer virkelig enn de alvorlige og fornuftiges verden. Bekkemellom skal ha 40% kvinner i alle aksjeselskap fra nyttår. Hvor skal hun ta dem fra? Det er 160.000 aksjeselskap i Norge. Hun må spore opp ganske mange damer da. Det er vel kanskje en fordel at de respektive damene har en slags fagkompetanse i den næringen hun skal gå inn i. ”Dette er ikke noe problem” sier Karita. Det er bare å søke i kvinnebasen. ”Det er i dag 5.000 kvinner i ulike kvinnebaser. Jeg vet hverken hva kvinnebaser er, ei heller Leadership/woman. Jeg vet bare at det blir færre og færre kvinner hver eneste dag. De er så jævlig opptatt av å bli like stokk dumme som menn for å kunne nå frem til posisjoner.

PS. En nær, men perifer venn av meg ringte og spurte hvorfor jeg var så kvinnefiendlig.
Jeg svarte at jeg bare er veldig glad for at min kone tenker med hjertet, så får det heller være at Karita og alle de andre tenker med hodet og underlivet.

Andre nyheter