Golf og det økologiske mennesket

I kategori: Hans Flaatens petiter

26/09/2011

Diskusjonen om golfbane eller ikke på Jeløya midt inne i landskapsvernområdet er vel nå engang for alle skrinlagt. Det er mange som er glade og mange som selvfølgelig er skuffet. Et vil alltid være de som protesterer, og det vil alltid finnes de som ikke tar økologiske hensyn. Slik er det bare. Jeg vil bare nå gjør4e oppmerksom på til alle golfentusiaster, at det finnes et sted hvor befolkningen ikke har protestert i det hele tatt.

En skotsk golfklubb planlegger nå en golfbane på månen. Klubben kan få både Ronald Reagen og Tom Cruise som naboer, eller deg hvis du vil ha egen tomt med måneland. Ifølge Aftenposten vil Earlston Golf Club bytte ut grønne plener i Skottland med kraterlandskap på Månen. En 40 mål stor tomt er allerede kjøpt inn, og banen er under planlegging.

Jeg kan tenke meg at man på skifte litt taktikk når man spiller på månen, for gravitasjonskraften på månen er bare en sjettedel av det den er på jorden. Du skal altså ikke slå særlig hardt før den runde golfball forsvinner noen kilometer bortover. Av den grunn må nok alle golfbaner være seks ganger så store som her nede på jorden. Et er sikkert. Det er ikke noe som forundrer meg lenger. Man kan godt tro man vet noe om fremtiden, men da kommer man til å bli veldig skuffet. Aldri har vi vel visst mindre om hvordan våre barns fremtid vil se ut.

Og sloss om golfbaner om det er på Jeløya eller på månen har liten eller ingen hensikt. Det er ikke golfbaner som gjør oss lykkelige eller ulykkelige. At folk synes det er morsomt å spille golf , har jeg den største forståelse for, og at det ikke er noen rikmanns-sport lenger, har jeg fått med meg.Likevel går det liksom en bølge over vårt fedreland, at det skal tas dyrkbar mark både her og der til golfbaner. Det er dyrt, og man bør vel spørre seg om det er verdt det. I forhold til alle rare forskningsprosjekter er det kanskje bedre å bruke penger på golfbaner, enn de verste av forskningsprosjektene.
Et relativt dyrt forskningsprosjekt er gjennomført i Sverige for en tid tilbake. Forskerne hadde observert en skjelving rett før befrukninger av ørretmammaen, men som de påpeker er ikke dette et tegn på intens vellyst. I stedet skal skjelvingen bare sørge for at rogn og melke blir ristet kraftig sammen, melder tidsskriftet New Scientist.

Svenskene har studert 117 ørretpar under parringen, og kommet fram til at i minst 69 tilfeller simulerte hunnen en orgasme. Som man altså skjønner føler ikke hunnørreten noen nytelse, og hvorfor forskerne gjør et poeng av dette da, er meg fullstendig uforstålig. Like uforstålig som at noen planlegger en golfbane på månen.

P.S. En nær men perifer venn av meg ringte og spurte hvorfor jeg har så mye imot golfbaner og forskere. Jeg svarte at jeg elsker å fiske ørret, for da jeg løper langs stranda med oterfjelene mine fulle av fluer, da opphører tiden. Da er jeg rolig og fri, og den opplevelsen kan forskere aldri klare å sette på papiret. Et er min opplevelse, og får jeg en golfball i hodet midt oppe på mitt lille fjellvann, ja da vet jeg at den kommer fra månen.

Andre nyheter