Å skyte spurv med kanoner

I kategori: Hans Flaatens petiter

26/09/2011

Alkekongen som de fant død på Hitra i forrige uke er nå undersøkt av fugleforskere fra hovedstaden. De kunne ikke finne noe virus. Derimot hadde den spist altfor lite mat. Den hadde faktisk avgått ved døden på grunn av matmangel. Svanen de fant i Romania derimot hadde det farlige viruset. Skrekkpropaganda om fugleviruset har ført til globalt massehysteri. Ca. 60 mennesker har dødd av sykdommen. Det dør 500.000 av influensa årlig, 1,2 millioner dør i trafikken og 14 millioner barn dør av sult. Det kan derimot se ut til at frykten er et enda større problem.

Når det blåste som verst rundt Bill Clinton startet de allierte Nato-styrkene krig mot Jugoslavia, og lot serberne massakrere tusenvis av muslimer. Da krigen var over var Monica Lewinsky glemt. Jeg sitter og lurer på om fugleinfluensaen også er en avledningsmanøver eller om det er en ny svartedau som er på vei til nordligere strøk. Er det rart fuglene får influensa, uttalte Anne Kath. Herland i Nytt på Nytt. Hun hadde observert flere fugler badende i Akerselva en kald novemberkveld. Apotekene er nå utsolgt for fugleinfluensamedisinen. Jeg har sett på TV at tog fra Tyrkia blir dampet og sterilisert, spesielt under vognene. Er det fugler der da, lurer jeg på? Inne i vognene sitter det glade mennesker på vei nordover i Europa. Det ser ikke ut til at de får den samme behandlingen.

Det har blitt foreslått at vi må kvitte oss med fuglene. Først og fremst er det viktig å få alle frittgående høner til ikke å være frittgående. Her i kystbyen Moss, ikke langt fra grensen, bør vi forberede oss. Vi kan ikke bare sitte å se på fuglene komme flyvende innover Finnskogen og sette seg ned hvor som helst. Vi må dessverre ta det onde ved roten og åpne opp for drap av fugler. Noen kan ta småfuglene, andre som ikke er like treffsikre kan ta måkene som kommer svevende over Skagerak. Skulle vi likevel ikke klare å utrydde dem, kan kystvakta ta seg av dem. Da er vi på den sikre siden. ”Kystvakten klarte ikke å borde den russiske tråleren, men er enestående til å forfølge fiskebåter”, uttalte en admiral oppe i nord. Når det gjelder fugler, kan man selvfølgelig ikke borde dem. De må skytes med skarpt. De nordiske regjeringer har vært i møte på Island for å samordne tiltak mot fugleinfluensaen. Jeg håper de passet på å samordne kystvaktene, så disse ikke begynner å skyte på hverandre. Vi kan ikke nå risikere nye trefninger 100 år etter unionsoppløsningen.

Som om ikke fugleviruset skulle være nok gikk Eggprodusentenes landsforbund ut i media i dag og advarte mot den kjente hønesykdommen ”Newcastle disease”. Den er ikke dødelig, men veldig smittsom. Helsevesenet har dessverre snart klart å avskaffe alle naturlige barnesykdommer i Norge. Overdreven bruk av antibiotika har ført til at immunforsvaret hos mennesket er svekket. Ser du derfor albatrosser, svaner, kolibrier og papegøyer komme svevende innover Reierbukta på søndagstur, bør du løpe, alternativt oppsøke nærmeste kystvakt.

Det som ikke selger så godt og som avisene aldri tar opp er at de fleste dyresykdommer er menneskeskapt. Kugalskapen var forårsaket av at man foret planteetere med beinmel fra deres egen art. Sars-epidemien ble sporet tilbake til Kinas grusomme dyremarkeder, og fugleinfluensaen oppsto i Asias enorme kyllingfarmer. Industrilandbrukets sammenstuing av dyr gir ideelle forhold for sykdommer. Når sykdommen er et faktum slaktes dyrene uten nåde, begraves levende i Asia, gasses, brennes og destrueres som risikoavfall, uten at noen synes å reagere mot det. Så kommer kravet om at frittgående høns skal sperres inne. De skal altså innlemmes og behandles i det samme systemet som har skapt epidemien. Medisiner som virkelig trengs er en medisin mot dyreplageri og en mot hysteri.

PS. En nær, men perifer venn av meg ringte og sa at slike medisiner ikke kan lages. Vi må få fokuset over på det som dette egentlig handler om, sa jeg, om fabrikkdrift og profitt på bekostning av millioner av fuglers og dyrs trivsel og helse. Det finnes en grense for hvor langt vi kan presse dyrene og naturen, og den grensen er for lengst overskredet. Jeg beroliget han derfor med at naturen alltid er klokere enn mennesket. Den ordner nok opp i dette også. I verste fall rydder naturen ut Homo Sapiens for en periode, så får vi prøve igjen om noen millioner år.

Andre nyheter